Неделя, 05 Декември 2021 09:07

Ремонт на апартаменти. Ремонт на едностаен апартамент. Избрана

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Ремонтът на едностаен апартамент в повечето случаи се различава от ремонта в двустаен или тристаен апартамент и има редица характерни особености. В апартамент, в който няма две стаи, ремонтът може да се извърши на няколко етапа, първо банята, след това кухнята, на свой ред в стаите плавно се пренасят мебели

и домакински уреди. При ремонта на едностаен апартамент, се нуждаете от ефективност в действията и яснота в определените работни планове и времето за тяхното изпълнение. Често собствениците трябва да живеят в апартамент в който апартаментът се ремонтира, така че забавянето е неприемливо.

Размерите на стандартните едностайни апартаменти в София са сравнително малки, така че ви съветваме да не правите козметични ремонти, тъй като това няма да реши основния проблем, липсата на пространство в апартамента е да преустроите апартамента, за увеличаване на използваемата площ. Има няколко варианта за преустройство.

  • Първият и може би най-често срещаният вариант е, когато собствениците демонтират преградата между кухнята и стаята и направят голямо студио.
  • Вторият, но не по-малко популярен вид е комбинирането на балкона с основната стая чрез изолация и демонтаж на прозоречни блокове.
  • Третият тип е демонтирането на коридорни прегради.

От трите опции, изброени по-горе, най-добрият вариант според нас е вариант номер едно. Ако все пак решите да прибегнете до първия вариант, тогава в допълнение към факта, че трябва да разрушите кухненската преграда, ще трябва да планирате и помислите за вентилационната система, електрическото окабеляване и водоснабдяването. Затова правилното решение би било да се свържете със Аква ЕМ.

Не е толкова лесно да разрушите стената сами, а освен това вероятността от повреда на носещите конструкции е много висока. Монтажът на аспиратора, смяната на ел. окабеляване и разпояването на тръбите трябва да се извършват от квалифицирана фирма с гаранция.  Дизайнът на едностаен апартамент трябва да бъде лаконичен, да има светли цветове. Разположението на мебелите и подреждането на домакинските уреди ще играят голям фактор. Нашите дизайнери лесно ще се справят с тази задача, подробен проект ще бъде готов след няколко дни.

 

 

Прочетена 523 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.