Четвъртък, 01 Юли 2021 18:52

Подмяна на щрангове Избрана

Написана от
Оценете
(0 гласа)

В АкваЕМ можете да поръчате различни ВиК услуги за апартамент, къща или индустриална сграда. Подмяната на щрангове за студена и гореща вода в София се извършва от нашите майстори, като вземат предвид спецификата на обекта, характеристиките на водоснабдителната и канализационната система.

Работим с частни лица и организации и сме готови да предложим най-благоприятните условия за сътрудничество: добри цени 24/7, гаранции.

Кога се изисква подмяна на щрангове?

Подмяна на щранг със студена или топла вода в апартамент може да се наложи по различни причини, най-честите от които са:

 • аварийни ситуации, които са довели до повреда на цялата система или на повечето от нейните елементи;
 • естествено износване на тръбите поради стареене, големи течове, чести запушвания, гниене;
 • необходимо е да се подменят старите стоманени тръби с по-модерни полипропиленови аналози, които подобряват качеството на преминалата вода и не се подлагат на корозивни процеси.

Организацията за управление на къщата може да вземе решение за необходимостта от подмяна на щранга. Също така самите жители могат да инициират подмяната. След обаждането бригадирът ще определи на място дали е възможен локален ремонт и дали няма да бъде по-изгодно да се извърши пълна подмяна.

Инсталационни стъпки

 

Подмяната на щранга се извършва от специалисти в следната последователност:

 • при необходимост се получава разрешение от управляващото дружество за извършване на работа;
 • изготвя план и проект на работа, всички жители се уведомяват за предстояща работа и липсата на вода през определеното време;
 • системата е изключена от общото водоснабдяване;
 • водата се източва напълно от системата;
 • старите тръби се демонтират;
 • полага се и се свързва нова тръбопроводна мрежа;
 • водопроводът е инсталиран и свързан;
 • проверяват се всички фуги и връзки, тяхната херметичност;
 • тръбите се уплътняват между етажите;
 • системата се свързва към общественото водоснабдяване и се тества.

Цената на подмяна на канализационен щранг в апартамент зависи от вида на тръбите и общото състояние на обекта . По-изгодно е да смените всички тръби в съоръжението наведнъж, така че циркулацията на водата да е с високо качество и да протича гладко.

Само квалифицирани водопроводчици могат да подменят щранга с помощта на специализиран инструмент и предварително изчисляване на всички работни параметри. Не е безопасно да се справяте с такива задачи без подходящите знания и опит.

Прехвърляне на щранг

Трансферът се изисква, ако:

 • банята и тоалетната са комбинирани и тръбите трябва да бъдат преместени в ъгъл;
 • трябва да се инсталира на място, където има щранг, душ кабина, тоалетна, мивка или баня;
 • старият щранг е неудобен за използване, той е скрит под финала, невъзможно е да се свържат устройства към него.

Дължината на тръбите по време на прехвърлянето на щранга може да се увеличи, поради което хидравличните индикатори се изчисляват внимателно. За това майсторите вземат предвид дължината на хоризонталните секции, ъглите на наклона и диаметъра на тръбите.

Консултацията с опитен водопроводчик, който ще може да вземе предвид всички нюанси и да предвиди възможни затруднения, ще ви помогне да вземете решение за необходимостта от прехвърляне на щранга. В някои случаи е препоръчително да се извърши не само прехвърлянето на щранг, но и неговата подмяна. Това се отнася за стоманени конструкции. Те се заменят с полипропиленови, тъй като последните са много по-издръжливи, издръжливи, екологични и лесни за използване.

В АкваЕМ можете да поръчате подмяна и трансфер на щранг до ключ с всички необходими консултации относно избора на материали и дизайна на новата система. В нашата компания цената на подмяната на щранга е ниска , майсторите работят бързо и отговорно. Гарантираме, че новият щранг няма да Ви създаде проблеми през следващите няколко години.

 

Прочетена 364 пъти Последно променена в Четвъртък, 01 Юли 2021 18:59

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.